Ögonsmink till Balen!

Balen närmar sig för många och det är mycket som ska planeras! Klänningen ska köpas eller sys upp, accessoarer ska väljas och sminket måste se perfekt ut!

Det finns många olika sorter sminkningar som funkar bra  till bal och idag ska jag visa er en mycket fin look som fungerar för alla oavsett färg på klänningen!

Börja med att applicera en primer på ögonen för att undvika att ögonskuggan klumpar sig och för att den ska hålla hela dagen. Exempel Too faced shadow insurance som är superbra!

Välj sedan en ögonskugga som matchar din hudfärg och lägg den över hela ditt ögonlock. Detta för att man ska kunna "blenda" ögonskuggorna lättare.> Fortsätt nu med att applicera en mörkbeige- färg över hela ditt ögonlock och blenda så att det inte finns några hårda linjer någonstans.

>Ta nu en brun färg och applicera denna precis under ögonbrynsbenet. Arbeta in färgen och kom ihåg att blenda för att undvika hårda kantlinjer.
> När du har byggt upp denna grund som ger struktur  och markerar ögonbrynsbenet är det dags att ta fram en lite ljusare nyans av brun med lite glitter i. Applicera denna i mitten och gå mot näsan. Försök blend ut så att inga skarpa linjer syns.>Ta nu en mörkbrun färg och applicera denna precis under ögonbrynsbenet, på utsidan av ögats yta. Kom ihåg att blenda så att det inte syns skarpa linjer, och så att skuggan skapar dimension.

>Lägg sedan på en eyeliner med en kajalpenna eller eyeliner av ditt val.

>ta en vit ögonskugga precis i mitten av ögat för att "highlighta" ögat - detta steg öppnar upp ögat och ger lyster!

>Ta nu den mörkbruna färgen och måla precis vid dina nedre ögonfransar.

>Ta sedan kajalpennan och måla 1/3 av ögat med början från utsidan av ögat. Ta fram en tops och blenda ut det hårda stecket så att den knappt syns utan bara lämnar en mycket elegant skugga. 

>Applicera en vit ögonskugga precis under ögonbrynet för att framhäva det Lägg det även på innehörnet av ögat för att lysa upp det området och ge en mer fräsch look. Glöm inte det i viktigaste- mascara!


Nu är du klar!

Om du vill intensifiera looken kan du lägga svartkajal på ögats insida!

Denna klassiska look kan även bäras i andra sammanahang så som fest & middagar.

...................................................................................................................................................................

Jag kommer lägga upp några andra varianter av ögon-makeup som passar till olika  kläningar beroende färg eller stil på klänningen.

Att inte lägga ner pengar på en dyr makep som man kan fixa på sig själv innebär mer pengar över till skor, väska och smycken! :) yaaay!


Kommentarer
Postat av: hanna

RIKTIGT SNYGGT JOBBAT, älskar looken

2010-03-16 @ 18:54:42
Postat av: LISOU

Fint! :)

2010-03-16 @ 21:57:22
URL: http://lisou.blogg.se/
Postat av: LISOU

Allt bra idag?

2010-03-17 @ 07:51:52
URL: http://lisou.blogg.se/
Postat av: Julia

Hejhej. Vad tycker du om min nya header?

puss!

2010-03-17 @ 14:24:05
URL: http://juliape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0